Planete

Imamo jednu prijateljicu, odnosno više poznanicu koja se preselila u Zg prije 2 godine da studira. I eto svaki put kada navrati idemo svi zajedno na kaficu, ispričamo se lijepo bude fino, osvježenje neko novi znate kako to već ide.

Dok nisu moja I. i A. prije nekih pola godine išle u Zg zbog nekog seminara i eto mogle su kod nje da spavaju. Seminar zamalo, msm bio je seminar; ali da guzica vidi malo puta. To je tek bila havarija.

Svi su divni krasni kada s njima provodite 2 sata u nekoliko mjeseci lol. Oni su bili kod nje, više su bile nvani nego što su s njom provodile vremena. I. je recimo vjernica, ne zakorjela ona ali ona vjeruje u Boga i moli se na svoj način i naravno svi to poštujemo, čestitaju se praznici i slično. A. je ateista i to se poštuje, ne čestita se ništa i zaboli je neka stvar, ne vjeruje i gotovo. Ja sam eto ni tamo ni ‘vamo, vjerujem u nešto, možda je neka sila, možda i Bog; ali odem ponekad u crkvu čisto imam potrebu. I eto tri različite osobe koje poštuju svačije i gdje se nikada nije dovela nečija inteligencija ili postojanje u pitanje zbog vjerovanja.

E sad ide. Ta naša poznanica kod koje su one bile tu jednu noć se napušila i počela pljuvati po Bogu, po vjernicima kako su svi vjernici glupi, izmanipulisani. Ono baš se nagovorila i popljuvala sve što je mogla popljuvati o Bogu i vjernicima.

Njih dvije, pametnice moje, nisu htjele uopšte ulaziti u raspravu jer je djevojka bila prosvijetljena supstancama marihuane, samo su otišle na spavanje.

Ona nikada nije pokrenula tu priču kada sam ja bila tu, na moju veliku žalost! Jer to je bilo ogromno nepoštovanje prema mojoj prijateljici I, i ja bih je iste sekunde poslala odakle je i došla.

Highlight ove priče je da je ona prije 15ak dana došla da radi tetovažu nekakvu mačku sa planetama. Samo sam čekala kada će je neko prcnuti i A. pita šta tačno to predstavlja ili je to samo onako svidjelo ti se?

Pazi sad. Kaže ona eto mačke sam uvijek voljela i uvijek sam znala ako budem tetovažu radila biće nešto sa mačkama. A planete… Pa kao što znate ja sam ateista, ne vjerujem u Boga, te planete predstavljaju znanost.

Ja nisam mogla… Zaista nisam mogla da se suzdržim da joj se ne odvalim u facu smijati. Ono, direkt u facu sam pukla od smijeha.

S kim ja dijelim zrak…

Inače ko ima braću/sestre znaju kako idu ti odnosi i da je to konstantno podjebavanje, drkanje i tako.

Jučer ja kuham ručak, više bratu nego sebi, gdje sam mu prije toga dala para da izađe; kad’ dolazi on i govori jao kako si ti smršala. A ja dobila, prvi mi dan; osjećam se k'o nasukani kit, molim Boga da umrem jer se osjećam užasno. Reko dala sam ti već para.

Gdje si našao starom prevarantu te folove prodavati heu heu heu

2 thoughts on “Planete

  1. Silence_

    Biti ateista i (pseudo)intelektualac danas je u trendu..sve samo da nisi religijozan 😂😂 bas si me nasmijala sa ovom pricom,ja mislim da bih je trolala sa mackama i planetama 👌😁

  2. ZenaKojaPije
    ZenaKojaPije says:

    Ma postujem ja svacije izbore, ali mrzim kada pljuju po tudjim. Totalno nepostovanje.
    Drago mi je da sam te nasmijala, a kako ne bi molim te trolala 😂😂😂 Sama trazi, sama svojom gluposcu 😂😂

Komentariši